Univerza za nepodredljive vede

15o Teach In na banki

V sklopu 15o izvedimo TEACH IN (osebna pričevanja in protest proti nasilju finančnega kapitalizma) NA NOVI LJUBLJANSKI BANKI. Sprintaj zvezek pritožb, napiši svojo zgodbo ali pritožbo in se nam pridruži v petek, 14. oktobra ob 15.00 v banki na Trgu republike.

Nismo blago v rokah bank in politikov!

PDF - 247.8 kb
Prva stran zvezka pritožb
PDF - 469.9 kb
Zadnja stran zvezka pritožb

Finančni trgi in finančne institucije so centralno živčevje današnjega sistema rentniškega izkoriščanja in razlaščanja. Skupaj s političnimi vazali vse naše potrebe pretvarjajo v surovine za njihovo bogatenje, družbeno bogastvo pa pretakajo v žepe peščice. Smo globalna generacija, ki nikoli ne bo imela ničesar, če dovolimo politikom in bankam, da diktirajo izhod iz krize. Ta pomeni krajo naše prihodnosti. Uprimo se in ustvarimo skupno gibanje, ki bo izbojevalo reapropriacijo družbenega bogastva, ki nam je ukradeno.

Zapiši in brez sramu povej, na kakšen način tvoje življenje razgrajuje sistem nasilnih financ, ki na nedemokratičen in antisocialen način upravlja skupaj proizvedeno družbeno bogastvo. Zvezek pritožb proti finančnemu kapitalizmu je začetek te vstaje. Je izraz ogorčenja, ki ga bomo pretvorili v revolt proti kraji prihodnosti, za garantiran dohodek in utemeljitev novih socialnih pravic.

ZAPIŠI IN V BANKI PREBERI SVOJO PRITOŽBO PROTI FINANČNEMU KAPITALIZMU!

See online : Facebook dogodek

Univerza za nepodredljive vede

novo na portalih gibanj