Socialni center Rog

Benefit »IZZA ZIDOV MED RIBE« za počitnice Iz-hodovcev

Skupina Iz-hod je lansko poletje prehodila skoraj 700 kilometrov, zato, da bi ljudje imeli možnost živeti zunaj hiralnic (različnih socialno varstvenih zavodov). Življenje človeka ne sme biti institucionalizirano, živeti bi morali skupaj in skupnostno. Nekaj takratnih stanovalcev zavodov se je odločilo, da bodo na vsak način ostali v Ljubljani.

Posamezniki, ki so se preselili v Ljubljano, že leta niso bili na morju. Odločili smo se, da priskrbimo sredstva, da bodo počitnice mogoče. Na donacijskem dogodku bomo zbirali prispevke za počitnice na Krku, Vito nam je odstopil prostor na svojem vikendu. Dobljene prispevke bomo porabili za prevoz na morje in za hrano tekom počitnic. Tudi nastopajoči so ponovno izrazili solidarnost in dogodek podprli z nastopom.

KDAJ? Četrtek, 23.6.2011

KJE? V SOCIALNEM CENTRU ROG (Trubarjeva c. 72)

ZAČETEK: 20.30

PROGRAM:

FILM IZ-HOD

Kratki film Iz-hod iz totalnih institucij, ki smo ga predstavili na tiskovni konferenci 19.4.2011 na FSD. Naredila sta ga Iz-hodovca Staš Štrukelj in Nejc Birsa. Kaj se dogaja? Ali nismo dosegli prav nič? Kaj pravijo nekdanji stanovalci ustanov? Tudi zunaj zavodov za ljudi z izkušnjo duševne stiske ni lahko – so vpeti v sisteme, ki jim ne dopuščajo osebnega dostojanstva in svobode. Film je vreden ogleda, jasno in slikovito predstavi Iz-hod in trenutno situacijo.

ORIENTALSKI PLES

Avtorski ples Monike Bohinec. Ta stil egipčanskega plesa se imenuje baladi – je tradicionalen in čustveno obarvan mestni ples, ki ima svoje korenine v ruralnem področju Egipta, vendar se je preselil v mesta, prevladuje na ulicah Kaira. Pravijo mu tudi orientalski jazz. Naslov točke je Slovo … vsak dan se poslavljamo … in kdaj stare ostanke spet najdemo v puščavi – tam kjer je mir in kjer je strast.

DANI KAVAŠ

Kantavtor in družbeno kritičen umetnik, ki s svojim kulturnim aktivizmom pove, naslika in zapoje življenje. Takšno kot je, takšno kot ga vidijo tisti, ki so deležni krivice. Njegova kritika je umetnost brez olepševanja. Človek, ki ga je nujno slišati – tako prav ima, da skoraj boli. Vemo kje. Izdal je enajst albumov, eden izmed teh ima naslov ŠKAF DANI KAVAŠ IN NARODNO-ZABAVNI TERORIZEM - PROFITARCI SVIH ZEMALJA – ODJEBITE!

DRUM SOLO

Moderni stil trebušnega plesa. Plesali bosta Monika Bohinec in Darja Radonjič navdušenki nad orientalskimi plesi. Koreografija Eve Stramšek Midžić, ustanoviteljice plesnega studia Hava, ki je ena izmed njunih učiteljic.

TOVARIŠ STRMOGLAVLJEN

Kantavtor, ki prihaja iz Sežane. Sodeloval je v različnih glasbenih projektih (Kislu grozdje, Bržjast, Kraški solisti) in je aktualen del domače glasbene scene. Ugotovili bomo, da ne sklada se nič. Njegova glasba se nahaja izven ustaljenih »rock norm«, je pristna igra številnih umetniških razsežnosti.

NEJC BIRSA

Pobudnik gibanja Iz-hod. Glasbenik - vokalist in kitarist glasbene skupine Rockheads. Predsednik društva Glas podzemlja. Avtor himne Iz-hoda. Neverjeten človek, ki nam je tekom pohoda krepil pogum s svojim glasom in stasom. Z revolucionarnimi pesmimi, ki jih je najpogosteje zaigral in zapel na Iz-hodu, nas bo popeljal v Iz-hodovsko nostalgijo, v čas, ko smo še sanjali veliko več…

POVEZOVALEC PROGRAMA: Aleksander Čobec

Ponudili vam bomo bio žitno kavo z ovsenim mlekom in agavinim sirupom (tudi običajna bo na voljo :)) in palačinke.

Vstopnine ni, zbirali bomo prostovoljne prispevke.

www.iz-hod.info

http://www.facebook.com/group.php?g...

JPEG - 866.7 kb
Plakat

Pogledati online : Facebook event

Socialni center Rog

novo na portalih gibanj