Socialni center Rog

DADDY&PAPA v Socialnem centru Rog

DADDY&PAPA v Socialnem centru Rog

Kako posvojitve otrok v istospolne družine potekajo v praksi? S kakšnimi vprašanji se spopadajo istospolni partnerji v pričakovanju otroka? Kaj na vse to pravijo nadomestne matere, rejnice, ki so pred posvojitvijo skrbele za otroke, biološki starši in stari starši posvojenih otrok, kaj pravijo posvojenci in posvojenke?

Socialni center Rog in kampanja Za vse družine! vabita na ogled dokumentarnega filma Daddy and Papa. To je »/.../zgodba o štirih gejevskih družinah v Ameriki, ki so na tri različne načine postali družina: s posvojitvijo, s pomočjo nadomestne matere in s podelitvijo otroka v skrbništvo. Sociologinja Judith Stacey je zapisala, da bi si ta dokumentarec morali obvezno ogledati vsi družinski sodniki, socialni delavci, vzgojitelji, psihologi, oblikovalci politik in vsak sosed.« so ob nedavnem intervjuju z avtorjem filma Johnnyjem Symonsom zapisali v reviji Narobe.

Projekciji bo sledila razprava z akterkami in akterji kampanje »Za vse družine! Za pravice vseh otrok. Za človekove pravice.«, ki se zavzema za sprejetje Družinskega zakonika.

Dogodek bo v sredo, 28. aprila 2010, ob 20.00 v Socialnem centru Rog.

Vabljene in vabljeni!

Pogledati online : Daddy&Papa

Socialni center Rog

novo na portalih gibanj