Univerza za nepodredljive vede

Delavnica Proti prekernosti – za skupno blaginjo v okviru gibanja 15o na FDV

Prva delavnica bo v četrtek, 24. novembra od 14. do 16. ure v predavalnici številka 15 na FDV.

Gibanje 15o se je uprlo enoumju ter antisocialnim in nedemokratičnim politikam izhoda iz krize, ki jih vsiljujejo finančni trgi in partitokracija. Zato prakticira aktiven izhod iz predpisanih oblik politične participacije in ustvarja prostore resnične demokracije, ki bodo proizvedli alternative in vzpostavili ogrodje drugačnega sveta.

Delavnica analizira povezavo med financializacijo in prekernostjo, ustvarja oblike demokratične proizvodnje znanja, zahteve oblikuje na načine, ki ne vodijo v odtujevanje moči in njeno delegiranje ter gradi skupne imenovalce med različnimi drobci skrajno segmetiranega živega dela.

Vojna skorumpiranih finančnih trgov in institucij proti globalni generaciji proizvajalcev družbenega bogastva je predvsem poskus podreditve sfere družbene reprodukcije oziroma produkcije subjektivitet financializaciji. Zato je v gradnji alternativ vprašanje blaginje ključno. Na delavnici bomo v skladu z metodologijo participativne in demokratične proizvodnje znanja razvijali koščke sestavljanke za osvojitev skupne blaginje: brezpogojen dostop do stanovanja, dohodka, znanja, mobilnosti itd.

Še o delavnici in aktivistični raziskavi Proti prekernosti - za skupno blaginjo na http://www.njetwork.org/Aktivisticna-raziskava-Delavnice

See online : Facebook dogodek

Univerza za nepodredljive vede

novo na portalih gibanj