Univerza za nepodredljive vede

Direktna akcija Delavnice proti prekernosti, za skupno blaginjo: IZSTRADAJMO PARAZITA FINANČNEGA KAPITALA

Ob 15:30 pred Boj za!

V petek, 4.11.2011, bomo udeleženci gibanja 15o začeli s postopkom odstranjevanja parazita iz naših prostorov in življenj. Od 15.10. razkriva gibanje 15o parazitsko naravo globalnih financ in finančnega sistema ter poziva proti njej. Akcijo bomo izvedli pred banko SKB (group Societe General) na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, kjer bomo zavrnili financializacijo naših življenj.

Pozivamo ljudi, da se nam pridružijo pri banki, simbolično izrazijo svoje pritožbe in zahtevajo prihodnost za vse. Žrtve parazita bodo obelodanile, na kakšen način jim obstoječi sistem nažira življenja, izganjalci parazita pa jih bodo osvobodili z izničenjem parazita ter dezinfekcijo same institucije. Naša akcija bo ponovno potrdila rastoče globalno spoznanje, da znotraj financializacije ne moremo zadovoljiti potreb ter realizirati svojih želja. 4.11. predstavlja še en udarec proti družbeni paralizi, produktu trenutnih razmer.

Če so se v preklosti profiti črpali izključno iz našega mezdnega dela, danes finančni kapital črpa rento iz vseh družbenih sfer, našega družbenega dela. Danes smo izkoriščani v sferi družbene reprodukcije, na univerzah, v skupnih in javnih prostorih ter v svojih družbenih mrezah. Naše državljanske vrline so postale profitabilne. Zato finančni sistem parazitira na naših življenjih. Jemlje, ne da bi vračal svojemu gostitelju in nam zlagoma izpija vse, kar potrebujemo za preživetje.

Globalno gibanje 15o pomeni udarec nazaj: zahtevamo dokapitalizacijo ljudi in konec parazitske narave finančnega kapitalizma.

Pričnemo ob 15:30 pred Boj za!

Pridruži se akciji, vsak dan pred Boj Za! Več informacij na:

http://www.15o.si/

http://www.njetwork.org/

http://www.twitter.com/revolucija15o

https://www.facebook.com/groups/revolucija15o

Word - 13.5 kb
English version
Word - 20 kb
Izstradajmo parazita finančnega kapitala

Pogledati online : Facebook dogodek

Univerza za nepodredljive vede

novo na portalih gibanj