Socialni center Rog

Direktna akcija izterjave neplačanega dijaškega in študentskega dela

V ponedeljek, 17.5. ob 13.30 uri v podjetju Agencija M Servis d.o.o. na Slovenskem trgu 8 v Kranju organiziramo direktno akcijo izterjave neplačanega študentskega in dijaškega dela.

To podjetje je študentski servis, ki posreduje dela dijakom in študentom in jim za posredovanje del odtuji 4,5% njihovega zaslužka. Kljub visoki marži, ki si jo prilašča, svojim strankam ne zagotavlja garancij za plačilo ter nas tako izroča v milost in nemilost pohlepu delodajalcev. Po nekaterih podatkih se je v zadnjem času zaradi neobstoja realnih možnosti za izterjavo neplačanega študentskega in dijaškega dela v Sloveniji pojavilo prek 1200 primerov neplačanega študentskega dela. Ne gre za osamljen primer, kapital v razmerah krize pač znižuje stroške s sistematičnim neplačevanjem zaposlenih.

Zato se nam pridruži na protestu, v katerem bomo z direktno akcijo zahtevali, da študentske in dijaške posredovalnice dela prevzamejo odgovornost in zagotovijo garancije za plačilo del, ki jih opravljamo!

Uprimo se izkoriščanju, zahtevajmo pravice, svobodo in perspektivo! Pokažimo da smo lahko močni in da si želimo neodvisnosti!

Proti družbi kontrole in izkoriščanja!

Za manj dela in več svobode za vse!

JPEG

Socialni center Rog

novo na portalih gibanj