IWW - Nevidni delavci sveta

Stavka stanovalcev delavskih domov tudi v Velenju (Izjava za javnost IWW, Nevidnih delavcev sveta - Samoorgani​zirane skupine delavcev Vegrada in Vemonta

Danes, 10. februarja 2011, ob 17. uri smo se v jedilnici velenjskega vegradovega delavskega doma na skupščini sestali stanovalci, delavci Vegrada in Vemonta.

Na sestanek smo povabili predstavnike občine Velenje, Humanitarnega društva Mali princ, vodstvo Vegrada in hčerinske družbe Vemont ter predstavnike lokalnega ZRSZ. Na naše vabilo se je odzval le slednji. Ker nismo dobili nikakršnih odgovorov od odgovornih za skrajno stisko s katero smo soočeni, smo na skupščini sestavili stavkovni odbor, izbrali šest predstavnikov in razglasili stavko najemnikov, kar pomeni, da stanovalci vegradovega delavskega doma ne plačamo najemnine, dokler nam delodajalci in država v celoti ne povrnejo vseh dolgov.

Čim prej zahtevamo sestanek s predstavniki Humanitarnega društva Mali Princ, predstavniki občine Velenje, s stečajnimi upravitelji podjetij Vegrad d.d., Vemont d.o.o., Vegrad – Inde d.o.o. in Vegrad Montal d.o.o., predstavniki Okrožnega sodišča v Celju, ki je zadolženo za stečajni postopek Vegrada, ter predstavniki Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

Na zboru stanovalcev smo izbrali dva predstavnika za delegacijo IWW Nevidnih delavcev sveta, ki se bo jutri dopoldan sestala s predsednikom Republike Slovenije, Danilom Türkom, da mu skupaj z delavci SCT predstavimo problematiko delavcev.

Za odgovore nas lahko pokličete na telefonsko številko Nevidnih delavcev sveta:

041 597 247