Living Democracy - Živa demokracija

K vroči evropski pomladi: Zrušimo neoliberalni konsenz (tematska skupščina #15o)

Tematska skupščina #15o na temo evropskih in globalnih mobilizacij

V četrtek ob 18. uri pred Bojzo. Po skupščini delavnica v SC Rog.

Na evropski akcijski konferenci, ki je potekala pretekli vikend, smo se številni aktivisti in aktivistke iz Nemčije in drugih evropskih držav dogovorili, da bomo med 17. in 19. majem v Frankfurtu množično blokirali Evropsko centralno banko in sedeže drugih velikih bank ter multinacionalnih podjetij. Dnevi akcij, za katere se pripravljamo in mobiliziramo v gibanjih in mrežah po vsej Evropi, bodo izraz množičnega nasprotovanja krizni diktaturi EU in prenos konflikta na evropsko raven. Krizni diktaturi dvojice Merkozy, nacionalnih političnih elit in Evropske centralne banke se ne moremo zoperstaviti zgolj na ravni posameznih držav, ampak na evropski ravni. In tam lahko izborimo alternativo politikam zategovanja pasov.

Dnevi akcij v Frankfurtu bodo sledili dnevom globalnih akcij med 12. in 15. majem, s katerimi bomo povsod po Evropi in svetu nadgradili lanski 15. oktober. To bo priložnost, da sestavimo lokalizirane in posamične boje v novo moč, ki bo zrušila že načeti neoliberalni konsenz, spremenila razmerje sil ter odprla pot za uresničevanje alternativ. S 15. oktobrom smo naredili vrzel v enoumju in strahu, s katerima vladajo. 12. do 15. maj je priložnost za skupne akcije in manifestacije vseh, ki ne pristajajo na izsiljevanja, s katerimi siromašijo večino in bogatijo peščico. Verjamemo, da nas je takšnih večina.

Naša evropska in globalna mobilizacija se začenja že 8. marca, ko bo Ljubljano in Vlado RS obiskala delegacija trojke (Evropska centralna banka, Mednarodni denarni sklad in Evropska komisija). To je odlična priložnost za združitev bojev proti zategovanju pasov in privatizaciji sistemov blaginje ter bojev proti privatizaciji digitalnega skupnega in znanja. Impresivna mobilizacija proti Acti je pokazala našo odločnost, da branimo digitalno skupno in kulturo prostega dostopa, odprtosti in vključujočnosti. Na prapor, s katerim gremo v boj proti krizni diktaturi in v boj za dostojanstveno življenje za vse, lahko sedaj brez dvoma napišemo: skupno.

Tematska skupščina #15o na temo prihajajočih evropskih in globalnih mobilizacij bo pred Bojzo, na zasedenem javnem prostoru diskusij, iniciativ, solidarnosti in samoorganiziranja, ki obstaja že od 15. oktobra. Po hudi zimi, ki je zreducirala aktivnosti v ljubljanskem taboru globalnega gibanja, je čas, da navkljub velikemu nelagodju okoliških banksterjev, ali pa ravno zato, ponovno s polnimi pljuči zajamemo zrak demokracije.

See online : Facebook dogodek

Living Democracy - Živa demokracija

novo na portalih gibanj