Univerza za nepodredljive vede

Kdor se visoko šola, nizko pade!

Mobilizacijski dogodki "Adijo Bolonija, prihajamo!": Take a stand and defend education.

PDF - 634.2 kb
Plakat Adijo Bolonija, prihajamo!

Torek, 2.3., ob 19h v A-infoshopu, Metelkova Mesto

Predstavitev dogajanja, ki se ima zgoditi do vrha visokošolskih ministrov na Dunaju med 11.-14 marcem 2010, kjer bodo ti ob šampanjcu proslavljali deseto obletnico visokošolske bolonjske reforme. Temu bo sledila predstavitev študentskega gibanja v Italiji in na Nizozemskem, kjer so študentje z različnimi načini organiziranja dosegli veliko obetavnega. Italjanska aktivistka Stefania Azzarello bo poleg tega predstavila še mednarodno mrežo, ki se ukvarja s konstruktivno kritiko izobraževalnega sistema, EduFactory. Za konec pa bo o svojem dosedanjem delu spregovorila Delovna skupina proti delu, ki se trenutno ukvarja z vprašanji študentskega dela, dela prek avtorskih pogodb in ostalih oblik prekernega dela v postfordizmu, z vprašanji reapropriacije javnega dobrega in javnih dobrin v luči krčenja socialne države. V pogovoru bomo skozi celoten dogodek poskušali problematizirati neoliberalne reforme visokega šolstva in širše. Debata bo potekala v angleščini.

Četrtek, 4.3., bo 18.00 na Filozofski fakulteti, avla ali predavalnica

Javni plenum na temo bolonjske reforme v luči njene desete obletnice

Kolegi iz Dunaja se bodo v sklopu mobilizacijske turneje ustavili tudi v Ljubljani, da bi skupaj s tukajšnjimi kolegi odprli probleme izobraževalnega sistema in si izmenjali izkušnje.

Seveda nam bodo tudi predstavili kaj se obeta na Dunaju, kjer bodo organizirali proti-summit ob proslavi desete obletnice bolonjske reforme visokega šolstva, ki bo vključeval alternativne oblike izobraževanja, diskusije, proteste, blokade in zasedbe. Debata bo potekala tudi v angleščini.

Petek, 5.3., ob 18.00 v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72

Vsesplošni zbor Bolonija pred Bolonijo

Zbor vseh zainteresiranih antisimpatizerjev bolonijske reforme visokošolskega sistema. Zbrali se bomo, da napravimo refleksijo dotedanjega dogajnja, premislimo kaj pomo delali na Dunaju in se pogovorimo o nadaljnih korakih.

Ob 22h sledi solidarnostni Reggae Dancehall Party

Sobota, 6.3. in nedelja 7.3., več informacij še sledi

Delavnice izdelave različnih materialov

Soorganizirajo: Delovna skupina proti delu, Študensko društvo Sociopatija in Polituss, Ljubljanjska skupina Federacije za anarhistično organiziranje, Socialni center Rog in vsi ostali.

PDF - 634.2 kb
Plakat Adijo Bolonija, prihajamo!
Univerza za nepodredljive vede

novo na portalih gibanj