Socialni center Rog

Predstavitev knjige "Imagi_nacija / Imagi_nation" + projekcija filma "Iskali smo delavce – dobili smo ljudi"

Spoštovane, spoštovani,

Vabimo vas na predstavitev knjige Imagi_nacija / Imagi_nation , ki odpira premislek o nacionalnih identitetah, identifikacijah in pripadnosti v sodobni družbi, ter na projekcijo filma Iskali smo delavce – dobili smo ljudi , ki tematizira sodobne oblike izkoriščanja gradbenih delavcev (večinoma iz Bosne) v Sloveniji, in sicer v sredo, 14. septembra ob 19.00 uri v SC Rog v Ljubljani (Trubarjeva 72).

Knjiga in film sta nastala kot produkta serije predavanj teoretikov iz Slovenije na Mirovnih študijah v Centru za mirovne študije iz Zagreba. Avtorice in avtorji v knjigi so: Veronika Bajt, Mojca Pajnik, Gorazd Kovačič, Lev Kreft, Mitja Velikonja, Peter Klepec Kršić, Uršula Lipovec Čebron in Lana Zdravković. Knjigo (v hrvaškem in angleškem jeziku) sta uredili Lana Zdravković iz Mirovnega inštituta in Iva Zenzerović Šloser iz Centra za mirovne študije iz Zagreba. Film je posnet večinoma v Sloveniji, v produkciji zagrebškega kolektiva Hulahop.

Aktivnost je del projekta »Re-integracija: Slovenija in Hrvaška v skupnem premišljevanju EU vrednot in nad-nacionalnih identitet«, ki nastaja v partnerstvu Mirovnega inštituta in Centra za mirovne študije iz Zagreba (www.cms.hr), sofinancira ga Evropska Komisija: Program Evropa za državljane. Več o projektu: http://www.mirovni-institut.si/Projekt/Detail/si/projekt/Re-integracija-Slovenija-in-Hrvaska-v-skupnem-premisljevanju-EU-vrednot-in-nad-nacionalnih-identitet/.

Kontakt in dodatne informacije:

Lana Zdravković

Mirovni inštitut/Peace Institute

Metelkova 6

SI-1000 Ljubljana

mob: +386 31 473 454

lana.zdravkovic@mirovni-institut.si

www.mirovni-institut.si

Pogledati online : Facebook dogodek

Socialni center Rog

novo na portalih gibanj