Obranimo avtonomen Rog!

Redna skupščina za svobodo gibanja in pravico do bivanja. SC Rog gre naprej - By Any Means Necessary!

Socialni center Rog tudi danes, 22. marca 2008, organizira skupščino "Za svobodo gibanja in pravico do bivanja". Skupščine se udeležujejo prosilci za azil, brez papirjev, migrantski delavci in delavke, prekerni delavci in delavke ter antirasisti/ke. Trenutno se v skupščini ukvarjamo z organizacijo mobilizacije proti sistematičnemu nasilju nad prosilci za azil, ki se dogaja v Azilnem domu. V naslednjih tednih organiziramo karavano Za svobodo gibanja in pravico do bivanja po različnih ljubljanskih fakultetah. Številni dogodki, na katerih želimo skozi komunikacijo z različnimi družbenimi realnostmi artikulirati skupen boj proti nastajajočemu evropskemu apartheidu, se bodo 19. aprila iztekli v manifestaciji in protestnem pohodu po mestu Ljubljana.

Na skupščini se prav tako ukvarjamo z vrašanjem samoorganizacije migrantskih delavcev/k v okviru IWW (Invisible Workers of the World). Predpogoj samoorganizacije, ki lahko edina izboljša izredno slab položaj migrantskih delavcev in delavk, je izdelava komunikacijskih orodij, ki bodo omogočala svobodno in necenzurirano komunikacijo. Migrantskim delavcem so namreč kršene temeljne pravice do svobode izražanja in združevanja. Na to smo aktiviti in aktivistke opozorili na primeru različnih delavskih domov v Ljubljani (glej na primer poročilo o represiji v delavskem domu na Poljanski 66, katerega lastnik je Snaga d.o.o., javno podjetje, v katerem ima MOL in župan Janković največ besede (glej poročilo) Komunikacijska orodja za svobodno komunikacijo vzpostavljamo tako v etru (oddaja Viza za budućnost na Radiu Študent), na spletu (www.njetwork.org), kot v fizičnem prostoru (Socialni center Rog).

V mesecu juniju načrtujemo v bivši tovarni Rog, v kateri deluje Socialni center Rog, konferenco evropskih socialnih centrov. To bo velika priložnost za mreženje in medsebojno podporo med svobodnimi, avtonomnimi in samoupravnimi prostori, prav tako pa bo konferenca socialnih centrov trenutek vidnosti gibanja proti evropski migracijski politiki in nastajajočemu evropskemu apartheidu.

Odločitev župana Jankovića, da zapre in izprazni Rog, nas ne bo zaustavila. Mesto Ljubljana potrebuje takšne prostore. Socialni center Rog je tovarna demokracije, enakosti in svobode v mestu. To proizvajamo. Zato se borimo in gremo do konca - By Any Means Necessary!

Obranimo avtonomen Rog!

novo na portalih gibanj