Univerza za nepodredljive vede

Skupščina “Stanovanje je brezpogojna pravica”

Skupščina “Stanovanje je brezpogojna pravica”

Si brezdomec? Disciplinarne socialne institucije te potiskajo v brezdomstvo? Plačuješ izkoriščevalske najemnine ali krvosesne stanovanjske kredite? Ne zmoreš odplačevati kredita ali najemnine in te mečejo na cesto? Se strinjaš, da mora biti stanovanje dostopno vsem, saj omogoča dostojanstveno, samodoločno in svobodno življenje? Imaš dovolj korupcije finančnih institucij in političnega razreda ter želiš prispevati h gradnji gibanja proti prekernosti, za skupno blaginjo in resnično demokracijo?

Pridi na skupščino za stanovanje kot brezpogojno pravico, ki bo v sredo, 16. novembra ob 16. uri pred Boj za (ploščad pred Ljubljansko borzo).

Na skupščini bomo govorili o: načinih teptanja neodtujljive pravice vsakogar do stanovanja; kako razkriti špekulativnost in koruptivnost stanovanjskega trga in obstoječe stanovanjske politike; kako definirati zahteve in zgraditi skupno moč za uresničitev brezpogojne pravice do stanovanja.

Brezpogojna pravica do stanovanja je eden od stebrov skupne blaginje, ki je alternativa razlaščevalskemu sistemu finančnega kapitalizma, ki širi brezperspektivnost, revščino ter večini onemogoča dostojanstveno življenje in samouresničitev.

Pridruži se gibanju 15o! Skupaj lahko spremenimo svet! Da bo za vsakogar!

(Če ne moreš na skupščino, lahko svojo izkušnjo, ideje in misli prispevaš na iww.global.workers@gmail.com)

See online : Facebook dogodek

Discussion

1 Message

  1. Trdnjava rente mora pasti! Zahtevajmo stanovanje kot brezpogojno pravico!

    Zadovoljevanje temeljne potrebe proizvajalcev družbenega bogastva, ki omogoča dostojanstveno, samodoločno in svobodno življenje, poteka v diktaturi finančnega kapitalizma na način njihovega sistematičnega razlaščanja in siromašenja. Do stanovanja lahko prideš skoraj izključno tako, da tvoje varčevanje in velika odrekanja poganjajo skorumpirano in špekulativno mašinerijo finančnih trgov, ki tako razlaščeno skupno bogastvo spremenijo v nedotakljivo finančno premoženje peščice.

    V krizi se je popolnoma razgalila ne samo koruptivnost in nepravičnost tega sistema, ampak tudi njegova nefunkcionalnost. Danes lahko le redki dobijo stanovanjski kredit, brezdomstvo dobiva epidemične razsežnosti, korupcija stanovanjskega trga razblinja sanje po neodvisnem življenju nove generacije.

    Te oblike korupcije, ki je značilna za finančni kapitalizem, se lahko lotimo tako, da zahtevamo stanovanje kot brezpogojno pravico in da začnemo to temeljno pravico zadovoljevati v obliki skupne blaginje. Na ta način bomo nagrizli astronomske presežke finančne akumulacije, ki so proizvod sistematičnega razlaščanja proizvajalcev družbenega bogastva. Trdnjava rente mora pasti!

    by blanco | 14 November 2011, 00:41

Reply to this article

Univerza za nepodredljive vede

novo na portalih gibanj