Living Democracy - Živa demokracija

Tematska skupščina #15o: MAKE THEM PAY BY NOT PAYING!

Sreda, 28. 3. 2012 ob 19:00 pred BojZa

Skupščina bo posvečena artikulaciji ogorčenja nad varčevalnimi ukrepi in dolgom ter za definiranje skupne blaginje.

Vlada predlaga varčevalne ukrepe, ki so antisocialni, nepravični in antidemokratični. Vodijo k dokončni demontaži ostankov socialne države in kaznujejo tiste, ki krize nismo povzročili.

Predlagani varčevalni ukrepi bodo še zaostrili procese našega razlaščanja in teptanje našega dostojanstva. Če želimo zadovoljevati svoje potrebe in proizvajati skupno blaginjo, se moramo že sedaj zadolževati. Pri čemer je dolg peklenski mehanizem razlaščanja, odtujevanja družbenega bogastva in moči ter izključevanja iz skupnega. Nori eksperiment zategovanja pasov drugod nas uči, da bodo varčevalni ukrepi zgolj zaostrili krizo državnega dolga in zagnali spiralo vedno novih varčevanj in odrekanj. Končni cilj zategovanja pasov je namreč ustoličenje razlaščevalskega dolga, ki redi finančne rentnike, kot edinega načina zadovoljevanja potreb, kot edino možnost proizvajanja družbenega bogastva. To pa vodi k izrazito nepravični, neegalitarni in skorumpirani družbi, ki zatira stremljenja in možnosti samorealizacije večine.

Zato zavračamo varčevalne ukrepe, tiranijo dolga in krizno diktaturo. Naše zavračanje je aktivna drža. Svoje ogorčenje nad varčevalnimi ukrepi in dolgom bomo izrazili s pričevanjem o lastnih težavah in težavah znancev ter načinih upiranja in tako prispevali h gradnji vedenja o diktaturi dolga. Naredili bomo vse, da preprečimo uveljavitev varčevalnih ukrepov. Organizirali se bomo v množičnem gibanju proti tiraniji dolga, za prost dostop do skupnega, za vključujočo skupno blaginjo in demokratično upravljanje s skupnim bogastvom.

Nič za izgubiti, vse za pridobiti!

Pridruži se!

Pogledati online : Facebook dogodek

Living Democracy - Živa demokracija

novo na portalih gibanj