Univerza za nepodredljive vede

Tematska skupščina #15o: "STOP DELOŽACIJAM - ZA ODPIS DOLGOV"

Danes ob 18h, Boj za: tematska skupščina #15o »Stop deložacijam – za odpis dolgov!«

Pred nekaj tedni je začela javnost pretresati zgodba o družini Vaskrsić, ki je zaradi neplačanih 124€ dolga doživela izvržbo na nepremičnino, rubež hiše, ostala brez strehe nad glavo. Sodišče je ravnalo po prepisih, sledilo zakonu, ki pravi, da je izvržba mogoča ne glede na višino dolga. Takšnemu stališču, kjer so etiko zamenjala pravila, kjer ne obstaja institut zaupanja, ki bi varoval interese in potrebe ljudi pred interesi kapitala in pravne države, ki je postala aparat za razkosavanje naših življenj, takšnemu razčlovečanju in reduciranju na podobo goljufivih, lenih dolžnikov, ki zažirajo državo in ki jih je za to treba kaznovati, se moramo upreti. Ne smemo in ne bomo sprejeli, da se krivda umešča v nas, da postajamo v imenu politik zategovanja pasov vedno bolj razlaščani, vedno bolj revni, prekerni, naša telesa pa izčrpana od iskanja vedno novih načinov varčevanja in spopadanja z brezperspektivnim vsakdanjikom. Ne bomo sprejeli, da postajajo naša kreativna energija, ideje, čas, znanje, skupnosti, odnosi vedno bolj zasužnjeni s spopadanjem z norostmi v obliki varčevalnih reform, ki jih uvajajo politike na lokalni in evropski ravni.

Zato se moramo organizirati, povezati v solidarnostno, skupnostno mrežo, ki nas bo ščitila pred deložacijami, pred krvosesnimi bančniškimi dolgovi, pred birokratizacijo, ki je požrla etiko institutov, ki naj bi bili v službi ljudi, pred podleganjem demokracije diktaturi kapitalizma in pred jemanjem naših življenj, ki namesto, da bi bila polna in nas bogatila, pogosto pomenijo krut boj za preživetje.

Preživeti ne pomeni živeti!

Vabljeni vsi, da se danes ob 18h pred Bojem za dogovorimo, kako bomo v petek, 16.3. fizično preprečili deložacijo družine Vaskrsić in kako se bomo organizirali, da v bodoče do takšnih zgodb nemoči ne bo prihajalo več!

#15o

www.15o.si

Pogledati online : Facebook dogodek

Univerza za nepodredljive vede

novo na portalih gibanj