Tutti Frutti Cinema

Tutti frutti cinema: Kaznilnica odrešitve (The Shawsank Redemption)

7.8.2009 ob 21:00 v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72, Ljubljana). Projekcija bo potekala v okviru projekta Tutti Frutti Cinema.

Kaznilnica odrešitve (The Shawshank Redemption) ZDA, 1994, 137’, shr

Režija: Frank Darabont

Igrajo: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, Jeffrey DeMunn, Jude Ciccolella, Clancy Brown, Larry Brandenburg, William Sadler, Mark Rolston, Gil Bellows, James Whitmore

Scenarij za Kaznilnico odrešitve je nastal po literarni predlogi Stephena Kinga. Glavni vlogi sta odlično odigrala Tim Robbins in Morgan Freeman. Film je bil nominiran za sedem oskarjev. Pripoveduje zgodbo o bankirju Andyju Dufresneju, ki zaradi dvojnega umora pristane v zaporu. Kljub usodi, ki ga doleti, Andy ostane neverjetno duhovno močan. Zaporniki in nadzorniki ga občudujejo. Nadzornikom začne zaradi svojega znanja urejati celo denarne zadeve. A tako, kot so skrite njegove misli, je skrita tudi skrivnost, ki nazadnje privre na dan. Čeprav se sprva zdi, da je film le še ena v nizu žalostnih zaporniških zgodb, kasneje spoznamo, da je v njem pravzaprav polno humorja in življenja, ki nas naučita, kako kljub vsemu ostati pokončen.

Tutti Frutti Cinema

novo na portalih gibanj