IWW - Nevidni delavci sveta

Mobilizacijski koncert za demonstracijo nevidnih delavcev in delavk sveta

Ustani i kreni!

Za vstajo nove generacije, pridruži se momentu njene vidnosti, moči in odločenosti na demonstracijah v Ljubljani 4. junija. Zahtevaj pravice za migrantske delavce in delavke! Zgradimi novo solidarnost, novo moč, novo skupno telo – da osvojimo našo skupno prihodnost.

28. maj 2011

20:00 Skupščina IWW v Socialnem centru Rog

od 22:00 dalje v Koncertni dvorani Rog

Kosta MC, rap

Punčke, all-girl rock

Vlasta Popić, post punk

DJ Erma (Vibe Department), reggae, jungle dnb, dubstep selekcija

Kosta MC, eden vidnejših slovenskih predstavnikov hip hop scene, ostaja družbeno angažiran in kritičen v vsakdanjih tematikah sociale ter se z nastopom v Rogu priključuje borbi Nevidnih delavcev sveta pri doseganju svojih pravic. Z rapom se je pričel ukvarjati že leta 1994 v gimnaziji, do sedaj pa je izdal že štiri albume: Riihlah (2002), B. I. Z. (2003), Delo na črno (2004), Napačni toni (2008).

Punčke so polnokrvna ženska zasedba iz Vinkovcev, mesta, znanega po plodoviti rockovski sceni, iz katere so med drugim izšle tudi legendarne Majke. Skupina je začela kot klasični punkrockovski trio (bobni, bas kitara, električna kitara) in nadaljevala kot neklasični punkrock sekstet, oplemeniten s klaviaturami. Sedaj pa že nekaj časa nastopajo kot trio, ki ga sestavljajo Ruby (bobni), Iva (bas, vokal) in Lucija (kitara, vokal). Na prvih demo posnetkih so zvenele kot ženska izvedba Ramones, v obdobju do danes pa so postopoma dopolnjevale in spreminjale zvočno sliko. Tako tudi oznaka ”vinkovški girlie punk rock” počasi odhaja v pozabo, saj dekleta vse bolj plujejo po postrockerskih vodah in se zgolj občasno znajdejo v punkrockovskem viharju. Vseskozi pa z njimi ostajajo senzibilna osebno-izpovedna besedila, ki so (naj)pomembnejši gradnik njihovega glasbenega izraza. Del svojega glasbenega potovanja so letos spomladi zabeležile na svoji prvi mali plošči, ki prikazuje Punčke v (dokaj) novi luči. Čeprav so komajda postale polnoletne, so odigrale že blizu 70 koncertov na Hrvaškem in v BiH, lani februarja pa so prvič zatresle tudi slovenske odre.

Po lanski poletni slovenski turneji in letošnjih krajših obiskih, se tokrat ustavijo v Rogu, kjer bodo med drugim predstavile svoj prvi nosilec zvoka ”Robot koji hekla”.

Varaždinski Vlasta Popić so še eden tistih mladih bendov, ki se naslanjajo na post punkersko/rockersko glasbeno zapuščino, jo na novo redifinirajo in p(r)odajo v sveže zapakirani godbeni vrečki. Energično in glasno bobnanje Tene, čvrste basovske linije Dražena in plešoče – podivjana kitara Ivana so značilnosti tega že dalj časa obetajočega sestava, ki se pripravlja na snemanje prvega albuma. Le-ta naj bi izšel konec letošnjega leta. Nekateri glasbeni poznavalci so jih napovedovali kot lepo presenečenje leta 2010 in ta status so tudi upravičili. Dragi ljubitelji muzike, odložite beograjske Repetitor za trenutek na stran in se posvetite brezkompromisnosti, udarnosti in energiji moško-ženskega trojčka pod imenom Vlasta Popić.

Opisa spisal: T.H., ZGG Kolektiv, http://ostriga.org/zgg/

DJ Erma (Vibe Department)

Vibe department ekipa je nastala zaradi težnje po skupnem delovanju prej posameznih DJev, ki so se združili s poslanstvom sejanja pozitivnih vibracij, iz česar izhaja tudi samo ime. Najpogosteje se dotika drum’n’bass, breaks, breakbeat, reggae, dub, dubstep, funk in hiphop stilov, najraje pa se sprehaja med vsemi naštetimi in dodaja mala presenečenja iz pozabljenih ritmov in tako ustvarja plesno mešanico nasmejane atmosfere. Za pravice migrantskih delavcev bo plošče tokrat sukal DJ Erma.

http://www.vibe.si/

Plakat:

PDF - 1.9 Mb
Plakat

Pogledati online : Facebook event