IWW - Nevidni delavci sveta

Predavanje in delavnica o bojih migrantskih delavcev z Valery Alzaga

Socialni center Rog in Nevidni delavci sveta (IWW) vabijo na predavanje in delavnico o bojih migrantskih delavcev

1. Petek, 13.3. od 18. do 21. ure

Valery Alzaga bo predavala o organizaciji migrantskih delavcev in delavk v kampanji za pravice v ZDA, Mehiki, Evropi in Južni Afriki.

2. Sobota, 14.3. od 18. do 21. ure

Delavnica z Valery Alzaga o malih skrivnostih velikih delavskih gibanj.

Predavanje in delavnica bosta potekala v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana

Valery Alzaga je organizatorka delavcev in aktivistka, ki se že več kot dve desetletji bori za migrantske pravice in socialno pravičnost. Je del alterglobalizacijskega in zapatističnega gibanja. Osem let je v ZDA delovala v kampanji za pravice delavcev migrantov v čistilnem sektorju (Justice For Genitors). Nedavno je koordinirala nizozemske in britanske čistilce v kampanji za minimalno plačo v Londonu. Trenutno deluje kot koordinatorica globalnega organiziranja v Evropi in Južni Afriki, ki se osredotoča predvsem na delavce z najnižjimi dohodki v storitvenem in kulturnem sektorju. Valery ima široke izkušnje na področju treninga in organizacije skupnosti.

Valery Alzaga is a labor organizer and campaigner. She has been a migrant rights and social justice activist for 20 years. She was part of the anti-globalization movement and the frente Zapatista since the 1990’s.She has worked for 8 years in the Justice for Janitors Campaign in the U.S. and recently coordinated the London and Dutch cleaners’ campaign for a living wage. She is currently working as a global organizing coordinator throughout Europe and South Africa.