Socialni center Rog

Dobrodelna predstava čefurji Raus

" ... Čefurji so opasni. Slovenci so prpice. Slovenci majo za sabo policijo pa zakone pa državo pa vse. Čefurji pa nimajo nobenga ... " (iz predstave Čefurji raus!)

Sobota, 27. februar ob 20h v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana

Avtor romana: Goran Vojnović

Dramatizacija in režija: Marko Bulc

Igra: Aleksandar Rajaković - Sale

Glasba (intro/outro): Zlatan Čordić - Zlatko

Marko Đorđić je čefur. Je sin priseljencev iz Bosne, ki sproščeno, brez dlake na jeziku pripoveduje o življenju na Fužinah, o težavah doma, v šoli, košarkarskem klubu, problemih z drogami, policijo in še mnogih drugih.Predstavo Čefurji raus!, po uspešnici Gorana Vojnovića, odlikuje živa in aktualna govorica mladih čefurjev - čefurščina. Besedilo je svojevrstna mešanica slovenščine, jezikov bivše Jugoslavije in pouličnega slenga.

Središče gledališke predstave zaseda samostojni pripovedovalec, ki je humoren opisovalec dogodkov in hkrati vešč kritik, saj z ostrimi refleksijami razkriva življenje manjšinskega prebivalstva države ter odkriva stične točke in razkole med večinskim slovenskim prebivalstvom in čefurji. Odrski Čefurji raus! se na izpraznjenem odru odrekajo gledališko-spektakelskim pomagalom in efektom, saj temeljijo izključno na moči besedila in pripovedni tehniki glavnega igralca.

Izvršni producent (več informacij)

http://dejmostisntteater.wordpress.com/

Zbirali se bodo prostovoljni prispevki za CIIA.

Socialni center Rog

novo na portalih gibanj