Stavka v Luki Koper

38 posts

V Luki Koper stavka Sindikat žerjavistov, pred njenim vhodom pa protestirajo delavci IPS. Industrijski konflikt se vrti predvsem okoli vprašanja varnosti delavcev v luki. Pri tem je jasno izražena tesna povezava med delovnimi razmerji in varnostjo. Prekernost ogroža vse, neoliberalnemu upravljanju se lahko zoperstavimo le s solidarnostjo in egalitarnostjo. Stavka v Luki Koper dela novo zgodovino delavskega gibanja.

_____

Delavec IPS in oče II

Delavec IPS in oče I

Luka Koper med stavko

Maksimilijan o zastraševanju stavkajočih z zunanjimi varnostniki

Double strike of Workers in Luka Koper (Port of Koper), Slovenia. Call for Support (Invisible Workers of the World)

Monday, August 1st 2011 On Friday, 29th of July, workers of the Koper port went on strike, since all the previous negotiations on working conditions between them and the management of the port have been unsuccessful. The management of the port has consequently undertaken a misleading public campaign, stating that the strike is illegitimate and even (...)

Nevidni delavci sveta (IWW) podpiramo stavkajoče v Luki Koper!

V IWW podpiramo stavko, ki se odvija v Luki Koper in smo solidarni s stavkajočimi. K solidarnosti pozivamo tudi vse kolektive in posameznike. Izrazite podporo stavkajočim in po svojih zmožnostih širite pravilne informacije o stavki. Treba je podpreti stavko, jasno pokazati stavkajočim, da je njihov boj upravičen in pomemben, ter tudi od zunaj večati pritisk na upravo Luke, da uresniči zahteve stavkajočih.

Maksimilijan iz sindikata žerjavistov o stavki v Luki Koper

Predrag iz SIPS o stavki v Luki Koper

0 | 10 | 20 | 30