Stavka v Luki Koper

38 posts

V Luki Koper stavka Sindikat žerjavistov, pred njenim vhodom pa protestirajo delavci IPS. Industrijski konflikt se vrti predvsem okoli vprašanja varnosti delavcev v luki. Pri tem je jasno izražena tesna povezava med delovnimi razmerji in varnostjo. Prekernost ogroža vse, neoliberalnemu upravljanju se lahko zoperstavimo le s solidarnostjo in egalitarnostjo. Stavka v Luki Koper dela novo zgodovino delavskega gibanja.

_____

Nezakonita odpoved sindikalista SIPS

Sporočilo sindikata IPS ob prekinitvi protesta

V soboto zgodaj zjutraj so se s sklenitvijo dogovora o pogojih za zaključek protestnega prenehanja dela končala pogajanja med sindikatom IPS, upravo Luke Koper d.d. in zastopniki podizvajalskih podjetij. Pogajanja so bila izjemno naporna, saj so se začela ob 11h v petek in se končala ob 3.30 v soboto. V teh osmih dneh upora smo delavci poslali jasno (...)

Blokada prometa pred Luko Koper

Stavkajoči delavci pred upravo Luke Koper

Sindikat žerjavistov obsoja instrumentalizacijo stavke

Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti - Luka Koper (SŽPD) ostro obsoja instrumentalizacijo stavke v Luki Koper s strani katerekoli politične stranke v aktualno-politične namene. Sindikat ni in ne bo lutka v rokah tistih, ki v trenutnem dogajanju v Luki Koper nabirajo politične točke. Sindikat nastopa popolnoma neodvisno in bo v obrambi delavcev šel do (...)

Ivan o organizaciji dela v Luki Koper in solidarnosti med delavci

Solidarnost iz reške luke

Nujno obvestilo sindikata IPS

Uprava Luke Koper je samovoljno prestavila pogajanja s stavkajočimi delavci, ki so bila napovedana za osmo uro zjutraj. To kaže, da se uprava Luke Koper še vedno ni pripravljenja iskreno pogovarjati in da se njeno sprenevedanje nadaljuje.

Naše zahteve so jasne. Stavka se nadaljuje in jo bomo ob takem odnosu uprave prisiljeni stopnjevati. Na potezi je uprava.

First negotiations between subcontracting workers and employers

Thursday, August 4th A first round of discussion began this morning in Luka Koper between 6 representatives of 30 subcontracting companies, 5 representatives of protesting subcontracting workers with their lawyer and representatives of Luka Koper. Subcontracting workers demand full workers rights as defined in the already valid collective agreement of (...)

Poročilo z jutranjih pogovorov v Luki Koper

Zjutraj so v Luki Koper potekali pogovori, na katerih so sodelovali: 6 predstavnikov 30 podjetij podizvajalcev, 5 predstavnikov stavkajočih delavcev IPS z odvetnikom in predstavniki uprave Luke Koper d.d. Delavci IPS zahtevajo popolne delavske pravice iz kolektivne pogodbe, ki v Luki Koper že velja. To konkretno pomeni, da bi imeli po novem vsi delavci (...)

0 | 10 | 20 | 30

novo na portalih gibanj