Vstaja nevidnih delavcev sveta

  • Demonstracija

    Dobimo se 27. aprila pri konju!

Fronta za svobodo sveta, 27.4. 2009, ob 12.00

v polni velikosti...

Nevidni delavci sveta vs. bacillus precarius

v polni velikosti...

Vstaja nevidnih delavcev sveta

v polni velikosti...

This category contains 7 posts

Od antifašizma za svobodo sveta k univerzalnemu dohodku za svobodo svetov

Antifašisticna manifestacija 27. aprila je bila izjemno uspešna. Preprečila je shod ksenofobov in rasistov ter njihov namen, da vsilijo matrico medetnične, medkulturne, medreligiozne in medcivilizacijske državljanske vojne v času krize. Nadalje je ustvarila javni prostor boja na terenu krize. Manifestacija je uspela artikulirati povezavo med vzponom (...)

Partizani nevidnih delavcev sveta na antifašistični demonstraciji 27. aprila

27. aprila se je v Ljubljani odvila veličastna antifašistična manifestacija, na kateri je sodelovalo približno dva tisoč ljudi (glej foto). Eno mesečna antifašistična mobilizacija in ponedeljkova manifestacija je prinesla dvojno zmago. Fašisti, ksenofobi in rasisti so morali odpovedati napovedan shod proti gradnji mošeje v Ljubljani. Ljubljana se je tako (...)

Poziv partizanov nevidnih delavcev sveta na manifestacijo proti fašizmu za svobodo sveta

Fašizem je ideologija, ki upravičuje inferioriziranje nekaterih, lažne privilegije drugih in oblast peščice. Zato skonstruira uniformno in normalizirajočo podobo skupnosti, vse oblike življenja, ki ne ustrezajo tej podobi, razglasi za sovražne, tako skonstruiranega notranjega sovražnika pa skuša bodisi prevzgojiti bodisi izstrebiti. Takšna je bila ideologija (...)

Vstaja nevidnih delavcev sveta

v polni velikosti...

Nevidni delavci sveta vs. bacillus precarius

v polni velikosti...

Vstaja nevidnih delavcev sveta (27. april)

27. aprila, na dan Osvobodilne fronte, gremo na ulico, na antifašistično manifestacijo. Ne zato, ker smo nostalgični za slavno preteklostjo, ne zato, ker hočemo lepšo prihodnost, ampak zato, ker hlastamo po sedanjosti. Ker čutimo silen pritisk naše potencialne svobode in moči, ki ju z vse večjo težavo in zato vse bolj brutalno brzda vladavina strahu. Čutimo, kako (...)

Antifašistična manifestacija in vstaja nevidnih delavcev sveta

27. aprila, na dan Osvobodilne fronte, gremo v okviru Fronte za svobodo sveta na ulico, na antifašistično manifestacijo (glej www.zasvobodo.si) Partizani in partizanke nevidnih delavcev sveta pozivamo vse nevidne delavce in delavke sveta, postfordistične proletarce, prekerne delavke in delavce, proletarizirane študente in študentke, marginalizirane (...)

novo na portalih gibanj