SC Rog

72 posts

_____

IZ-HOD: »NČ (VEČ) ČAKAT, HITR (PRE)SELT!«

Izteka se rok, ki ga je Iz-hod postavil državnim in lokalnim oblastem, da vzpostavijo mehanizem za trajno, vzdržno in legalno preselitev enajstih Iz-hodovcev v skupnost. Zato jim bomo na dan izteka roka, v torek, 30.11.2010, jasno in odločno povedali, da ne bomo več čakali. Pod skupnim geslom »Nč (več) čakat, hitr (pre)selt!« bomo organizirali javni shod za pospešitev preselitev iz socialno varstvenih zavodov in stanovanjskih skupin v skupnost ter okroglo mizo z naslovom »Preselitev iz SV zavodov in stanovanjskih skupin – Kaj še čakamo?«, ki bo ob 15:00 v Socialnem centru Rog.

Predaja peticije predsedniku DZRS in predstavitev Iz-hoda v SC Rog

V torek, 19.10.2010, zvečer bo v prostorih Socialnega centra Rog potekala predstavitev Iz-hoda, ki se bo začela ob 19. uri. Na njej bo skupina Iz-hod ob projekciji videa in fotografij predstavila svoje vtise s poti ter izkušnje in ugotovitve, pridobljene ob obiskih 36 ustanov med Iz-hodom. Predstavitvi bo sledila razprava, večer pa se bo zaključil z neformalnim druženjem ob glasbi.

DADDY&PAPA v Socialnem centru Rog

DADDY&PAPA v Socialnem centru Rog Kako posvojitve otrok v istospolne družine potekajo v praksi? S kakšnimi vprašanji se spopadajo istospolni partnerji v pričakovanju otroka? Kaj na vse to pravijo nadomestne matere, rejnice, ki so pred posvojitvijo skrbele za otroke, biološki starši in stari starši posvojenih otrok, kaj pravijo posvojenci in posvojenke? (...)

»PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU« FORUM Z EVROPSKIMI POSLANCI V SC ROG

EVROPSKI PARLAMENT in ZA IN PROTI, ZAVOD ZA KULTURO DIALOGA vabita na DRŽAVLJANSKI FORUM OB 1. MAJU »PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU« z evropskimi poslanci Tanjo Fajon (S&D/SD), Jelkom Kacinom (ALDE/LDS) in Zoranom Thalerjem, (S&D/SD), v petek, 23. aprila 2010, ob 19.00 uri v Socialnem centru Rog, Trubarjeva ulica 72, Ljubljana. (...)

Univerzalni temeljni dohodek - radikalni rez v sistem ali njegova spodbuda?

dr. Valerija Korošec: Univerzalni temeljni dohodek - radikalni rez v sistem ali njegova spodbuda? Socialni center Rog, ponedeljek, 19.4.2010, ob 18.00 javna tribuna Kako naj peljemo ta sprijen, tržno orientiran, dobičkonosen, izkoriščevalski sistem naprej brez žrtev? Odgovor bi lahko bil Univerzalni temeljni dohodek - dohodek, ki bi bil zagotovljen (...)

1. april - Dan norosti (Predstavitev pobude za dezinstitucionalizacijo IZ-HOD z javno razpravo)

IZ-HOD, neformalna pobuda samoorganiziranih državljank in državljanov, v sodelovanju z Društvom Mostovi, Društvom Kralji ulice in Socialnim centrom Rog v četrtek, 1. aprila 2010, organizira DAN NOROSTI. Namen dogodka je seznanjanje javnosti s problematiko zapiranja ljudi v totalne ustanove in s prizadevanji za dezinstitucionalizacijo. Dan norosti, obogaten z raznovrstnim kulturnim programom (poezija, glasbene točke, jam session, orientalski ples), se bo med 14. in 19. uro odvijal na Prešernovem trgu, ob 20. uri pa se bo preselil v prostore Socialnega centra Rog (Trubarjeva cesta 72), kjer bo potekala predstavitev pobude IZ-HOD z javno razpravo. Večer se bo zaključil z zabavo ob živi glasbi.

DUBSYSTEM meets DRAGUNFYAH (A)

Reggae v Rogu ***DUBSYSTEM meets DRAGUNFYAH (A)*** Sobota, 16. januar 2010 ob 22:10 v Socialnem centru Rog Reggae Dancehall Bash@Rog Factory Live pon the mic: BOMBA SAMURAI MC STIX E.SHARINCHIA.COL.E Pon the I-trol tower: IZAAC SELECTA PUPPA ROBBIE V goste prihaja eden največjih avstrijskih soundov, celovški Dragonfyah, tokrat z že (...)

Predstavitev knjige Andreja Grubačića Wobblies and Zapatistas

PREDSTAVITEV KNJIGE ANDREJA GRUBAČIĆA WOBBLIES AND ZAPATISTAS V PONEDELJEK, 11.1., OB 19H V SOCIALNEM CENTRU ROG Knjižno delo Wobblies and Zapatistas bralcu ponudi srečanje dveh generacij ter dveh tradicij. Andrej Grubacić je anarhist iz Balkana. Staughton Lynd pa je dosmrtni pacifist, ki ga je močno zaznamoval marksizem. Srečata se v dialogu, z namenom, da (...)

Larisa Mann/ Dj Ripley: Jamajški soundsystemi in politike participacije

Live jamaican sound system Larise Mann aka DJ Ripley v soboto, 9. januarja v Socialem centru Rog! Noč se bo začela z uvodnim predavanjem ob 21h in nadaljevala na plesišču do zloma sistema! Jamajški soundsystem je več kot le zbir glasbene opreme oziroma glasbene opreme skupaj z DJ-em in njegovimi ploščami. Soundsystemi so živi trenutki kreativnega sodelovanja. (...)

Apokalipso, prosim

V soboto, 26.12. ob 20h v Socialnem centru Rog APOKALIPSO, PROSIM režija in scenarij: Grega Močivnik videoprojekcije: Edvin Nepužlan Igrata: Damjan Kolovrat in Grega Močivnik O PREDSTAVI: "Mlada" domača posavska "umetnika se bosta skozi eksperimentalno postmodernistično odrezan dialog dotaknila bolj al manj vsakdanjih stvari. S kančkom filozofskega (...)

0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70