Living Democracy

64 posts

_____

Zagon komunal.org

Dragi tovariši in tovarišice: V sredo, 18.12., bomo zagnali mašino! Vključili bomo spletno stran www.komunal.org, namenjeno medijski vsebini, ki izhaja iz družbenih gibanj in bojev. Vabljeni, da se nam pridružite v SC ROG ob 18h na delavnici o uporabi livestreaminga, ki ji bo ob 19:30 sledila predstavitev spletne strani ter naših upov in želja, da bi bilo (...)

Launching komunal.org

Dear Comrades, On Wednesday, 18.12, we’ll turn on the machine! The website www.komunal.org, dedicated to media content from social movements and struggles, will go live at Social Center ROG. You are invited to join us starting at 18.00 for a workshop on livestreaming, followed by a presentation of the website and our hopes and desires towards a (...)

SVOBODA VSTAJNIKOM - Benefit za priprte in obsojene mariborske vstajnike

V soboto, 7.12.2013, bomo v SC Rog ob odlični glasbi zbirali sredstva za dobro pravno obrambo obsojenih vstajnikov in vstajnikov, ki so še v sodnem procesu, kot tudi solidarnostno pomoč njihovim družinam v kolikor bodo dejansko pristali v zaporu. Gre za naše soborce, politične zapornike, ki jih nikakor ne želimo pustiti na cedilu.

Program:

18.30 Razprava o problematiki priprtih mariborskih vstajnikov

20.00 Monokomedija Čefurji Raus!

22.00 Koncert glasbenih skupin ter izvajalk in izvajalcev: Kuga, Backlook Cookies, Sabina Vostner, Nikolovski

Kot poseben gost bo nastopil tudi eden od osemindvajseterice, Jerry Mažgon.

Po koncertu bo ŽUR.

Okrogla miza »Occupy Istanbul - Occupy Turkey«

Četrtek, 13. junij, v Atriju ZRC SAZU, Ljubljana V teh dneh se z upanjem in strahom oziroma na Turčijo. Tam že dva tedna poteka izjemna mobilizacija za demokracijo in proti avtoritarizmu turškega premiera. Demokratična vstaja se je začela kot odgovor na poskus uničenja za svobodo zbiranja, izražanja in združevanja vitalnega trga ter parka v Istanbulu. Park Gezi (...)

Zasedba Kina Triglav: Zavzeti prostore - graditi skupno - uničiti kapitalizem

Spodbujamo VSE, ki čutijo potrebo po avtonomnih skupnih prostorih, VSE, ki jih pesti stanovanjska stiska in VSE, ki imajo dovolj razlaščanja, naj začnejo raziskovati to bizarno stanje, se pogovarjajo o svojih odkritjih, iščejo primere takšnih prostor v lokalnih skupnostih in jih začnejo zasedati. Se vidimo na naslednji zasedbi!

Skupna izjava udeležencev Hub meetinga / povezovalnega srečanja 2013 Maribor–Ljubljana

Hub meeting / povezovalno srečanje 2013 Maribor–Ljubljana je nadaljevanje procesa srečanj evropskih gibanj. Izmenjevali smo izkušnje s petih področij: znanja, migracij, radikalnega socialnega dela, vladovanja v mestu in konstituirajočega procesa. Izhajajoč iz lokalnih razlik smo razpravljali o odpiranju skupnega prostora, v katerem razumemo Evropo ne kot (...)

Common Statement Maribor–Ljubljana Hub Meeting 2013

Hub Meeting 2013 Maribor‐Ljubljana is the continuation of a European movements meetings process. We shared our experiences around five topics: governance of the city; knowledge; migration; women, crisis and radical social care; and the constituent process. Starting from our local differences we talked about opening common space in which we think of (...)

Hub Meeting 2013 - LIVE

Program povezovalnega srečanja 2013

18.4., Maribor 10:30 – 12:30 Prevoz iz Ljubljane (@ Socialni center Rog) in prihod v Maribor (@ Gustaf, Pekarna) 13:00 - 15:00 Splošna skupščina Predstavitev in izmenjava informacij o potekajočih in načrtovanih procesih, iniciativah in akcijah (@ Gustaf, Pekarna) 16:00 - 18:00 Delavnica 1 Upiranje neoliberalnemu vladovanju v mestu (@ Gustaf, Pekarna) Na (...)

Hub Meeting 2013 Program

18th (Maribor) 10:30 – 12:30 Travel from Ljubljana (@ Social Center Rog) and arrival in Maribor (@ Gustaf, Pekarna) 13:00 – 15:00 General Assembly Introductions and sharing info’s about ongoing and future processes, initiatives and actions etc. (@ Gustaf, Pekarna) 16:00 – 18:00 Workshop 1 Resistance to neoliberal governance of the city (@ Gustaf, (...)

0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60

Asides

Prispevaj svoja razmišljanja

Urnik delavnice Živa demokracija - Living Democracy

Web sites

Edufactory

UniNomade 2.0

Against the Grain: A Program about Politics, Society and Ideas

KNOWLEDGE LIBERATION FRONT PARIS

Multitudes Web

novo na portalih gibanj