petak 15 juni 2012

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (5. del)


srijeda 13 juni 2012

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (4. del)


srijeda 13 juni 2012

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (3. del)


ponedjeljak 11 juni 2012

Brezplačne delavnice izdelovanja plakatov

Spoštovani, Vljudno vas vabimo na brezplačne delavnice izdelovanja plakatov za migrante in ostale zainteresirane: Urnik: petek, 15.6.2012, od 16:30 do 20:30 v SC Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana sobota, 16.6.2012, od 12:00 do 18:00 v SC Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana (urnik preostalih delavnic bomo sporočili naknadno) Na prvo delavnico naj udeleženci prinesejo materiale za osnutek: papir, škarje, lepilo, svinčnike, barvice, olfa nože kakšen karton ipd... Drugi dan delavnic pa še vodene barve, (...)

ponedjeljak 11 juni 2012

Benefit #15o: T’minski madrigalisti, Buldogi, Tavžentroža, Trifor 60

Kje: Menza pri koritu (AKC Metelkova mesto), Kdaj: 14. junija 2012 od 19:00 naprej - Prispevek: 5€ Zbrana sredstva bodo namenjena plačilu kazni, ki jih je policija naložila aktivistom in aktivistkam #15o zaradi akcij civilne nepokorščine in neposredne demokracije.


cetvrtak 7 juni 2012

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (2. del)


srijeda 6 juni 2012

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (1. del)


srijeda 6 juni 2012

Za pravice migrantskih delavcev in vseh delavcev v stečajnih postopkih ter za paket novih socialnih pravic

Delavci podjetja Vegrad v stečaju, ki živijo v Vegradovem delavskem domu na Vide Pregarčeve 34, so dobili sporočilo stečajne upraviteljice Vegrada, da se morajo izseliti do konca meseca junija in da ne morejo več prijavljati svojega bivališča na naslovu delavskega doma. Upravna enota na Tobačni v Ljubljani je nato začela izvajati namen stečajne upraviteljice, da prežene delavce Vegrada, saj je začela zavračati prijavo bivališča na naslovu Vegradovega delavskega doma. Zato se bomo danes, v sredo, 6. (...)

utorak 29 maj 2012

Blockupy MDDSZ – za paket novih socialnih pravic

Naslednjo intervencijo na MDDSZ zastavljamo kot BLOKUPACIJO MDDSZ – ZA PAKET NOVIH SOCIALNIH PRAVIC.

Prva delavnica je v torek, 29. maja ob 17.00 v SC Rog na Trubarjevi 72.


petak 18 maj 2012

Izjava #15o: Težka roka policije preprečuje transnacionalne akcije v Frankfurtu

Frankfurt, 18. maj ob 16h Med 16. in 19. majem, ob prvi obletnici začetka evropskega nasprotovanja politikam zategovanja pasov, krizni diktaturi in finančnemu kapitalizmu na sploh, v Frankfurtu potekajo transnacionalni dnevi akcij proti omenjenim politikam. Ti dnevi akcij so del trajajočih in vse širših upiranj proti neučinkovitim in družbeno destruktivnim politikam in vključujejo nedavne dogodke v Španiji, Franciji in Grčiji. Sodelujoči v Frankfurtu smo glasovi teh bojev, smo posebej tisti, ki smo (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 |...

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija