Tuesday 20 November 2012

BENEFIT IZ-HODA, ZATO, DA LAHKO (P)OSTANEMO NORI

VABILO NA ČUDAŠKO ZABAVEN ŽUR RIBE SMO MED NAMI ZATO, DA LAHKO VSI (P)OSTANEMO NORI SOCIALNI CENTER ROG (TRUBARJEVA C. 72), petek: 23.11.2012, start 19:00 Družba nas je označila za čudaške, rekla da smo nori, prilepila različne psihiatrične diagnoze in nas odrinila v institucije. Mi pa ne vemo kaj je norost !?! Totalne institucije so vir zlorab, ponižanja, nasilja in kaznovanja. Totalne institucije so glavna struktura socialnega in zdravstvenega sistema pri nas. Družba mora biti čista, zato (...)

Wednesday 14 November 2012

PREDSTAVITEV INICIATIVE “PARK JE NAŠ!”

Četrtek, 15.11.2012, ob 21h v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 v Ljubljani "Šetnje su već tradicionalno krenule od Starog Hrasta a vodile su u naselje Nova Varoš sve do Centra grada. Prolazeći kraj zgrade Vlade RS, uz tihu policijsku prismotru, šetači su glasno ponavljali: "Lopovi, lopov, lopovi..". "Više stotina Banjalučana večeras je učestvovalo u protestima koje je organizovala Građanska inicijativa "Park je naš" s namjerom da dignu glas protiv kriminala i korupcije, socijalnog i ekonomskog (...)

Wednesday 14 November 2012

#N17 - sobota, 17.11.2012, ob 9:00 pred Moderno galerijo (2. video)


Wednesday 14 November 2012

#N17 - sobota, 17.11.2012, ob 9:00 pred Moderno galerijo (1. video)


Tuesday 6 November 2012

"We don’t want to work, we want cash, beer and multiple orgasms!" Party with November Kids of SC Rog

10-nov-2012 21:00 @ SC Rog (Trubarjeva 72, Ljubljana) Powered by: DJ Bootleg Special Guests: November Kids of SC Rog

Tuesday 6 November 2012

Sestanek glede plačila kazni #15o + Poročilo z "Agore 99" in plan dejavnosti #15o

Četrtek, 8. novembra 2012, v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72, Ljubljana) 18:00 Sestanek glede plačila kazni #15o Z zanimanjem spremljamo povečan interes glede plačevanja kazni, ki so nam jih nalepili po več mesecih akcij v okviru #15o. Realnost je še bolj surova kot kroži po spletu: zneski so nekajkrat višji, kazni pa je dobilo veliko različnih oseb. Veseli smo, da toliko posameznikov in iniciativ meni, da so kazni skupna stvar in da je denar za njih potrebno zbrati skupaj, v duhu (...)

Thursday 1 November 2012

Good Night, and Good Luck

Wednesday, November 7th at 9:00pm at Social Center Rog (Trubarjeva 72, Ljubljana) In the early 1950’s, the "threat" of Communism created an air of paranoia in the United States and exploiting those fears was Senator Joseph McCarthy of Wisconsin. However, CBS reporter Edward R. Murrow and his producer Fred W. Friendly decided to take a stand and challenge McCarthy and expose him for the fear monger he was. See more... The film will be in English with (...)

ponedjeljak 29 oktobar 2012

Skupščina #15o (30. oktobra 2012)

Na zadnji skupščini 15o, ki je potekala na Fakulteti za družbene vede 15. oktobra, smo se zmenili, da bi bilo dobro imeti skupščine na vsaj 14 dni da bi se med sabo več pogovarjali in dogovarjali za nadaljnje skupne akcije. Naslednja skupščina se bo tako zgodila v torek, 30. Oktobra, ob 17.00 uri v SC Rog. Pogovarjali se bomo o delu skupin, ki so se angažirale na štirih področjih, ki so bila detektirana kot pomembna: dolg, dokapitalizacija bank, ustanovitev slabe banke, odpis dolgov, družben nadzor (...)

ponedjeljak 29 oktobar 2012

Migracije in prekernost: agencijsko delo migrantov v Sloveniji

Prispevek  je  nastal  kot  rezultat  projekta  Prekerno  delo  migrantov  in  zasebne   posredovalnice   dela:   pasti   in   priložnosti,   ki   ga   sofinancira   Urad   Vlade   RS   za   komuniciranje   na   podlagi   Javnega   razpisa   za   sofinanciranje   informativno-­komunikacijskih   in   izobraževalnih   projektov   nevladnih   in   humanitarnih   organizacij  v  letu  2012.

Saturday 27 October 2012

Predstavitev dela Harryja Cleaverja v Ljubljani v organizaciji Prekerne stavke pri 15o

Predavanje o avtonomističnem marksizmu na FDV in delavnica o prekerni stavki v Socialnem centru Rog v organizaciji delavnice Prekerna stavka v okviru 15o Ponedeljek, 29. oktobra: ob 16.00 na FDV, predavalnica številka 3: Harry Cleaver predstavi svoje delo; ob 18.00 nadaljujemo z debato o prekerni stavki v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 v Ljubljani Harry Cleaver je avtor knjige Reading Capital Politically, številnih besedil o avtonomnih delavskih bojih, samooblikovanju delavskega (...)

0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 |...

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija